Wednesday, April 6, 2011

Clarks avasi Helsinkiin


Jos totta puhutaan, niin pidin pitkään Clarksia maailman tylsimpänä kenkämerkkinä. Olen kuitenkin muuttanut mieltäni, tai ehkä olen tullut vain mukavuudenhaluisemmaksi tai enemmän laatua arvostavaksi vuosien varrella. Kaikki muuttui oikeastaan tammikuussa 2009. Clarks pelasti minut pinteestä. Tai oikeastaan en ole varma oliko se juuri Clarksin kenkäpari, niillä oli suuri vaikutus siihen.

Tammikuussa 2009 olin kavereideni kanssa matkalla Bostonissa, joka on muuten oma suosikkikaupunkini Jenkkilässä. Pari kuukautta sitten Springfieldistä (se kauppa, ei kaupunki) ostamani mukamuodikkaat ja mielestäni myös laadukkaat kävelykengät pettivät Bostonissa lumisilla teillä. Pohja lähti kirjaimellisesti. Lomaa oli vielä pari viikkoa jäljellä ja jostain oli pakko löytää uudet kävelykengät. Bostonin turistikeskustassa ei tuona päivänä ollut hirveästi vaatekauppoja auki. Tai niitä taisi olla kaksi, samalla aukiolla jossa hotellimme Milleniumkin oli. Kiire oli vielä kova koska samana päivänä oli lento Torontoon ja en halunnut Torontossa käyttää aikaa kenkien etsimiseen. Bostonian Shoesin kaupasta ja sen tammi-alesta mukaan tarttuivat ensimmäiset vähänkin miellyttäneet kengät.

Valintani oli siis Clarks. Nämä Clarksit toimivat loistavasti tuon kolmen viikon P-Amerikan matkan ja toimivat yhä vielä kaksi vuotta tuon matkan jälkeen, aivan kuin uudet.  Laadukkuus ja mukavuus vs. tylsyys. Ja nyt ajattelin käydä tsekkaamassa Clarksilta casuaalit kevätkengät työhön. Clarksiahan on Helsingistä saanut jo aiemminkin, mutta nyt kyseinen merkki avasi oman liikkeensä Makkarataloon.

 



Kuvat: Clarks

No comments:

Post a Comment