Tuesday, January 31, 2012

Home Hunting



Uutta kotia etsiskelemässä. Katselin tässä yksi päivä netistä muutaman episoden verran kanadalais-yhdysvaltalaissarjaa nimeltä "Property Virgins" (Suomeksi Neloselta "Pikakurssi kodinostoon") joka näyttää ensiasunnonostajien asunnonmetsästystä, lähinnä Torontossa. Itselläkin siis pienimuotoista asuntokuumetta ilmassa ja sama ilmiö tuntuu olevan koko kaveripiirilläni, valmistumisen kynnyksellä olevilla nuorilla aikuisilla. 

Toisaalta en kuitenkaan haluaisi luopua nykyisestä asunnostanikaan. Sijainti on aivan mahtava, puitteet erinomaiset ja asumiskustannukset inhimilliset. Ainoa mikä tässä kuitenkin joskus häiritsee on tilan puute; jotenkin sitä materiaa kertyy salakavalan huomaamattomasti lisää eikä mistään voi tai osaa tietenkään luopua. Osa huonekaluista odottaa jo nyt muutenkin suosiolla avarampaa elinympäristöääm vanhemmillani.

Asuntoja on tullut netistä surffattua nyt silloin tällöin ja itselleni alkaa pikkuhiljaa muodostua kuva "unelmakämpästä". Tietysti realistisin budjetin rajoissa. Kuten Property Virgin - sarjassa, olen itsekin laatinut samanlaisen toivelistan minkä property virginit Sandralle laativat:

- Keskeinen sijainti (kantakaupunki)
- Tilava makuuhuone + pieni työ/vierashuone
- Open concept eli yhtenäinen sekä tilava keittiö-olohuone
- Nykyaikainen keittiö
- Muuttovalmis eli isommat rempat tehty ja vain mahdollisen pintaremontin tarpeessa
- Valoisa
- Asunto jossa on luonnetta!
- Edullinen vastike



Kovat vaatimukset... mutta aina saa unelmoida. Onneksi ei ole kiire asunnonvaihtoon.

Kuvat: Oikotie.fi

No comments:

Post a Comment