Wednesday, June 22, 2011

Man Must Dance

Tanssimalla naisten sydämiin?  Vietin viime vuonna pari viikkoa Kuubassa, lomaillen Karibian auringosta ja mojitoista nauttien. Näiden ohessa keräännyimme aina illan hämärtyessä, kaupungista tai kylästä riippuen, paikalliseen Casa de la Musicaan ihailemaan lattarirytmejä. Yksi seurueen naisjäsenistä osaa tanssia salsaa (tai ainakin Suomen tasolla voi sanoa osaavan) ja olikin usein kuubalaisten miesten vietävänä. Itse en salsaa osaa lainkaan tanssia vaikka kuinka yritin perusaskelia kerran ottaa Havanan Maleconilla kuubattarien opastuksella; lähinnä sain vain nauravia katseita ja torven tööttäyksiä ohikulkijoilta. 




Reissu oli loistava ja Kuuba mahtava maa. Hampaankoloon jäi kuitenkin jotain painamaan. Kuubaa ei voi kokea tanssimatta. Päätinkin, etten palaa maahan ennen kuin osaan edes tyydyttävästi tanssia. Pari kertaa olen käynyt salsa-clubeilla Helsingissä (ollen melkein aina ainoa suomalainen mies), mutten varsinaiselle kurssille ole vielä uskaltanut. Aion kuitenkin ottaa ratkaisevan askeleen ja varata itselleni paikan ensi syksynä jollekin alkeiskurssille. Pari viikkoa sitten kävin Ravintola Club Havannassa illallisella ja paikan omistaja mainitsi klubin muuttavan heinäkuussa Mikonkadun ja Kaisaniemenkadun kulmaan isompiin tiloihin. Näissä tiloissa olisi kuulemma tarkoitus järjestää myös salsa - after workkejä joihin kuuluu perusafterimeiningin lisäksi myös opetusta. Olisiko tässä ensi askel minulle lajiin. Kuubaan haluan kuitenkin takaisin taas joskus, ja aion pitää kiinni lupauksestani.



Photos: Sleepless in Helsinki

2 comments:

  1. Kannattaa tsekata Helsingin Kansallisoopperan takana joka kesäsunnuntai-ilta järjestettävät salsatanssit. Itse olen aloittelijana tykännyt fiiliksestä ja rennosta porukasta :)

    ReplyDelete
  2. Ohoh.. pitääkin käydä tsekkaamassa, gracias!

    ReplyDelete