Thursday, June 9, 2011

Miesten ulkonäköpaineista

Ulkonäköpaineita miehillä? Suomessa? Talouselämän numerossa 21/2011, artikkelissa otsikolla "Ulkonäköpaineet syövät miestä" käsitellään näitä paineita; mitä tekee mies, kun työelämässä pitää näyttää entistä paremmalta? Tämä artikkeli sinäänsä oli suht vanhaa kamaa naistenlehti-tasolla. Mutta aihe itsessään herätti minussa kiinnostusta.

Itsekin liike-elämässä toimivana tiedostan ulkonäön merkityksen. Mutta en usko, että meillä Suomessa asian laita on vielä kovinkaan merkittävä. Ulkonäköpaineet kohdistuvat valitettavasti yhä suurimmaksi osaksi naisiin. Mutta paineet kasvavat koko ajan, ja fakta on se, että pelkillä tiedoilla tai sosiaalisella älykkyydellä ei yksinomaan pääse pitkälle; koko paketin on oltava kuosissa. Liike-elämässä et pärjää enää Dressmannin ei-istuvalla satasen puvulla. Liike-elämän eri aloilla toimiva miespuolinen ystäväpiirini satsaa entistä enemmän rahaa muotiin, liikuntaan, ruokavalioon sekä myös kosmetiikkaan. Hampaat on hoidettu, parturissa käydään jopa pari kertaa kuussa, puvut teetetään Italiassa, opiskeluajan mikropizzat ovat vaihtuneet superfoodiin. Miesten ulkonäköpaineet ja nuoruuden ihannointi eivät varmastikaan tule vähentymään tulevaisuudessa, päinvastoin. Kilpailu työmarkkinoilla sekä businessmaailmassa kasvaa ja koko olemuksen on oltava kunnossa. Mielestäni kaikki lähtee omasta asenteesta ja itsevarmuudesta. Se säteilee työhaastattelussa tai asiakastapaamisessa.



Talouselämän kuusi, jokseenkin laimeaa, vinkkiä ulkonäköpaineisiin:
1. Puhu! Juttele muiden miesten kanssa asiasta
2. Keskustele naistenkin kanssa. Nainen kantaa mukanaan tuhansien vuosien kokemuksia siitä, miten ulkonäköpaineista huolimatta voi elää hyvää elämää.
3. Kysy neuvoja ammattilaisilta: partureilta, pukeutumisneuvojilta jne. Jos paineet tai kompleksit riivaavat, turvaudu terapeuttiin tai psykiatriin.
4. Vapauta itsesi vatvomasta sitä, mitä et voi tai halua muuttaa. Ulkonäkö muuttuu sitä paitsi koko ajan tekipä sille jotain tai ei.
5. Nauti siitä, mistä pidät ulkonäössäsi.
6. Kehitä sisäistä itseäsi ja anna sisältä kumpuavan säteilyn näkyä ulos.

(Photo from Flickr)

2 comments:

  1. Jee ompas kiva löytää miehen blogi. Jota vieläpä päivitetään!Tämähän vallan mainiota. Minä tuen sellaista että miehet alkavat kiinnittää vähän huomiota ulkonäköönsä. Mitään paineita en tosin toivo kenellekään, sukupuoleen katsomatta. Se on turhaa. Mutta sanotaanko nyt vaikka että ainakaan naisen näkökulmasta sellainen päivästä toiseen roiskeläppäpitsaa naamaansa tunkeva viimeksi kaksi vuotta sitten Jack´n Jonesissa/Hennessillä vaateostoksilla käynyt, tai pahimmassa tapauksessa toisessa kädessä kalja ja toisessa makkara istuva sohvaperuna ei ole kovin kiinnostava tapaus :P. Itsestä huolehtiminen kunniaan, turhat paineet sen sijaan sukupuolirajat ylittävään romukoppaan.:)

    ReplyDelete
  2. Kiitos kommentistasi! Olen aivan samaa mieltä.. turha ottaa paineita ulkonäöstä kenenkään vaikka joskus tuntuukin, että yhteiskunta niitä asettaa. Itsestään voi ja tulee huolehtia paineita sen enempää ottamatta. Nykyään stressiä on kaikilla muutenkin niin paljon, että turha lisätä sen määrää ulkonäöstä stressaamalla.. ja stressihän tunnetusti näkyy =)

    ReplyDelete