Tuesday, February 15, 2011

Drinkkivinkki: Micheladas y cheladas talvi-iltojen lämmikkeeksi!

Drinkkivinkki talvi-iltojen lämmikkeeksi! Michelada. Tarttui mukaani viime vuoden Meksikon matkalta ja sen ainakin opin, että variaatioita tällä juomalla on alueesta ja tekijästä riippuen.  Oman maun mukaan siis!


Michelada Tyynenmeren rannalla


Ainesosat siis:

- perustana lähdetään kylmästä meksikolaisesta oluesta (Corona tai Sol käy)
- suolaa
- chilijauhetta
- mitä tahansa tulista kastiketta, Tabascokin käy
- limemehua
- jäitä
- limemurskaa
- mustapippuria
- tomaattimehua (Clamato)

Ja näin valmistat:
Sekoita suola ja chilijauhe keskenään erillisessä astiassa. Kostuta olutlasin reunat limemehussa ja dippaa lasi suola-chiliseokseen. Lisää jäitä (katso ylempi kuva). Lisää pari ruokalusikallista limemehua ja loraus tulista maustekastiketta sekä ripaus mustapippuria. Hiljalleen kaada olut lasiin, varo oluen osumista suolakuorrutteeseen.

Voit lisätä Micheladaan myös tomaattimehua tai Clamatoa (kts. alempi kuva). Itse en kuitenkaan pitänyt tomaattimehusta oluen kanssa =) Cheladalla sen sijaan viitataan usein olueeseen jossa on vain limeä ja suolakuorrute. Tätä suosittelen jos chili ja tabasco oluessa vierastuttaa. Chelada sopii erityisen hyvin kuumien kesäpäivien viilentäjäksi.

Kulaus ja nauti. Sopii sekä kuumaan että kylmään päivään!


Micheladan (Michelada Clamato) valmistusta Mexico Cityssä



No comments:

Post a Comment