Thursday, February 24, 2011

Cafe de Nopal

Viimeisimmissä City-lehdessä oli arvostelu tästä Helsingin ensimmäisestä autenttisesta meksikolaisesta. Tai kuten City kuvaa ravintolaa: "Texmexillä raiskattuun kaupunkiin on saapunut uusi seriffi" Tämä pitää paikkansa, sillä esim. Cantina West tai Santa Fe ovat kaukana aidosta meksikolaisesta ruuasta, ovathan ne tex-mex rafloja. Ja ei siinä mitään, sillä pidän molemmasta ravintolasta erityisesti jos haluan hyvään hintaan tuhdin ja maistuvan annoksen.

Cafe de Nopalia voin sen sijaan suositella kaikille joilla on kaipuu Meksikoon. Annokset ovat oikeasti aivan meksikolaisia (aivan kuten tuossa ylemmässä kuvassa). Meininki erityisesti on aivan loistavan meksikolaista. Varsinaista listaa ei ole vaan tarjolla on sitä mitä kulloinkin sattuu olemaan. Palvelu on verkkaista mutta aitoa ja letkeää. Meksikolaiset kokit hyppivät vähän väliä salin puolella ja tervehtivät asiakkaita.  Ja he sekä tarjoilijat tuntuvat tuntevan suurimman osan asiakkaistaan. Uskollinen asiakaskunta on siis jo syntynyt! Erityisesti pidin juuri lämpimästä ilmapiiristä ja kiireettömyyden tunnusta ja aidosta palvelusta; tällaista kokemusta ei monessa muussa ravintolassa Helsingissä enää saa.

Suosittelen erityisesti jos ei ole kiire, ja miksi olisi kiire ravintolassa? Täällä et siis selviä puolen tunnin lounaalla. Itse kävimme arki-iltana ja tämä pieni paikka Lönnrötinkadun aivan Ruttopuiston kulmassa oli jokaista tuolia myöten varattu joten pöytävaraus oli ehdoton. Aukioloaikoja ei tällä hetkellä ainakaan ole mutta soittamalla ainakin saa selville missä mennään. A-oikeuksien myötä aukioloaikojen on kait tarkoitus tasaantua. City-lehti moitti arvostelussaan juuri hidasta palvelua ja pientä tilaa; mutta mielestäni nämä ovat juuri se juttu!

Meksikolainen ravintola (Mexico Cityssä)

Se mitä söimme (tai siis nimiä) en muista, mutta erittäin hyvää oli ja jälkiruuaksi joimme aidot meksikolaiset kaakaot.  Pääruokien hinnat pyörivät siinä 12-15 euron tuntumassa. Ja vielä kerran suosittelen Cafe de Nopalia Meksiko-faneille, Suomen meksikolaisille, ja ennakkoluulottomille suomalaisille.

Cafe de Nopal (www.city.fi)
Mestan yhteystiedot ovat +358 403559033 ja https://www.facebook.com/pages/Caf%C3%A9-de-Nopal/169269199770690?v=wall

No comments:

Post a Comment