Tuesday, July 26, 2011

Friends & Travel

Matkustelu on kivaa, yksin tai yhdessä. Enimmäkseen olen matkustellut yhdessä kaverieni kanssa tai niin, että matkustan paikkaan X tapaamaan siellä asuvaa kaveriani. Olen kuitenkin matkustellut pari matkaa aivan yksinkin. Molemmissa on puolensa.

Paris & Friends (copyright Sleepless in Helsinki)

Yksin voi nähdä ja kokea enemmän kuin porukalla. Voi itse suunnitella koko matkan ja toteuttaa sen oman kiinnostuksen ja aikataulun mukaan. Yksin tutustuu helposti uusiin ihmisiin; erityisesti toisiin yksin matkustaviin. Yksin matkustamissa on yksinäistä niin paljon kuin itse haluat sitä olevan.

Yksin matkustamisen ja yhdessä matkustamisen voi yhdistää kätevästi ottamalla matkakohteeksi kaupungin, maan tai kylän jossa asuu kavereitasi. Tutustut helpommin paikalliseen kulttuuriin etkä vain turistikohteisiin, tutustut helpommin uusiin ystäviin kaverisi kautta ja varmasti koet kaiken sen mitä sinun "tulisi" kokea. Kohteeseen voi tutustua yksin tai kavereidesi kanssa. Kavereidesi ollessa töissä tai koulussa, voit itse kulkea kaupungilla, shoppailla tai istua terassilla. Ja toisaalta kun he ovat vapaalla, voit viettää aikaa heidän kanssaan.  Plussana usein ilmainen katto pään päällä =)

Yhteinen matka hyvienkin ystävien kanssa voi olla raskasta; matkustelu tiiviisti yhdessä voi olla kovin erilaista mihin on tottunut heidän kanssaan kotioloissa. On suunniteltava ja toteutettava yhdessä. Ja vaaditaan kompromisseja siitä mitä tehdään, syödään ja millä budjetilla. Itse paljon matkustelleena olen tottunut kulkemaan ja asumaan ties minkälaisissa olosuhteissa ja olen oppinut tekemään kompromisseja, tästä on ollut paljon hyötyä reissuissa. Mielestäni mikään ei voitakaan matkustelua kaveriporukalla! Yhteiset roadtripit, Välimeren purjehdukset, laskettelureissut ja kaupunkiviikonloput ovat aina olleet erinomaisia kokemuksia. Ikimuistoisia reissuja muisteltavaksi vuosien saatossa. Matkustelussa ne kaverisuhteet lujittuvat vieläkin enemmän yhteen. Ongelma on vain se, että yhteistä aikaa matkusteluun tuntuu olevan yhä vähemmän..

1 comment:

  1. En enempää voisi olla samaa mieltä. Niin totta koko juttu. Just noinhan se menee - en vaan koskaan ole analysoinut noin pitkälle... Ehkä kohde vaikuttaa myös.

    ReplyDelete